***       Водещите вечерни новини       на 27 септември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 27 септември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Прокуратурата възложи на ДАНС проверка на Руската църква. Сложиха „европейско“ пано върху паметника на съветската армия


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 27 септември   

 

Зам.-градският прокурор Христо Кръстев съобщи, че въпросът е юридически и канонически. Вече е предоставено на ДАНС да откри дали има осъществено закононарушение. 

Ще се открият обстоятелства и условия по отношение на собствеността и правото на прилагане както на земята като терен, по този начин и на постройката на храм „ Свети Николай Мирликийски “. 

Ще бъдат изискани документи от Агенция по вписванията, Държавния списък, Столичната община и от Българската православна черква.

***

Паметникът на Съветската войска в София осъмна с забавен транспарант върху скелето.

Паното наблюдава развиването на България и поставените ни цели като страна член на Европейски Съюз и НАТО.

Припомняме, че в края на лятото към монумента беше сложена железна ограда. Това се случи, откакто на 15 август кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков изиска от регионалната администрация в София паметникът да бъде обезопасен, до момента в който не бъде изместен.

Решение за преместването му беше взето през март от Столичния общински съвет (СОС), като през август регионалната шефка Вяра Тодева задейства процедурата.

***

Парламентът утвърди проекторешението за даване на зенитно-ракетни комплекси C-300 с отпаднала нужда на Украйна. Това стана ясно от изказване на Делян Пеевски. 

***

Украинската страна е поискала от нас ракети за системи С-300, очевидно разполага с избрани качества за ремонт и поддръжка, а ние не можем да ги използваме, а отилизирането им е обвързвано със средства. Освен това съхраняването им крие опасности за нас. Това съобщи военният специалист ген. Съби Събев в предаването „ Лице в лице ” по БТВ.

***

Васил Божков отхвърля да заплати паричната си гаранция от 500 000 лв. по обвиняванията за пране на пари и противозаконна търговия с културно-исторически полезности.

Той написа самичък в профила си във Facebook: „ Вместо да ме наградят, че върнах национално благосъстояние в България - ТЕ разграбиха музей. Вместо да ме освободят, ТЕ желаят да заплащам гаранция, до момента в който съм под домакински арест. “

***

Относно предишното на родата му Терзиев уточни, че е бил наясно, че това ще бъде главната линия на офанзива към него от съперниците му.

„ Считам, че един човек би трябвало да бъде съден по делата, а моите каузи като бизнесмен са забележими от много години. Помогнал съм на хиляди хора да просперират тук, в България “.

***

***

„ По време на разпит чиновниците на военна полиция ни попитаха за етническата ни принадлежност. Ние отговорихме: „ Осетинци “, описа мъжът, представен от Скайнюз.

След това военните служители на реда изкрещяха: „ Русия за руснаците “ и ни пребиха свиреп “, сподели мобилизираният мъж.

„ Отвсякъде ни споделят в Украйна се бием против нацистите. Кои обаче са нацисти, украинците или руснаците? “, попита реторично мъжът.

***

Най-добрият път към дълготраен мир е в увеличението на помощта за Украйна, съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след среща с премиера на Латвия Евика Силиня в централата на алианса в Брюксел.

„ Не виждаме признаци (руският президент Владимир) Путин да е трансформирал задачите си. Войната, подхваната от Русия, е най-голямата опасност за нашата сигурност от десетилетия “, заключи Столтенберг.

Столтенберг приветства приноса на съдружниците за украинската защита и означи почналите доставки на танкове „ Ейбрамс “ от Съединени американски щати.

По неговите думи украинското контранастъпление бележи дълготраен прогрес, като тук-там са преодолени съветските защитни линии, написа Българска телеграфна агенция.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР